Comunicat de presă – Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

Asociația Psiterra în parteneriat cu Secția de Geriatrie și Gerontologie Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași, Primăria Municipiului Iași, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Asociația Aproape de Oameni celebrează Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice – 1 octombrie 2016.

În data de 1.10.2016 în intervalul orar 10:00 – 15:00 la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” Iași, Parcul Copou vor fi oferite gratuit persoanelor vârstnice din municipiul Iași servicii medicale (evaluare geriatrică comprehensivă. evaluarea sindromului de fragilitate, evaluarea statusului nutrițional, măsurarea forței musculare cu dinamometrul, măsurarea tensiunii arteriale și a frecvenței cardiace, măsurarea glicemiei, informare asupra serviciilor dedicate seniorilor cu probleme de sănătate) și servicii psihologice (evaluare și consiliere psihologică, psihoeducație, informare cu privire la asistența psihologică a seniorilor cu probleme de sănătate).

În acest an, acțiunea este subsumată Campaniei de promovare a unei imagini demne și pozitive a persoanelor vârstnice în cadrul proiectului O viață demnă pentru fiecare!. Proiectul este finanțat prin granturile Primăriei Municpiului Iași. Valoarea finanțării este de 52,485 RON. Proiectul este implementat în perioada iulie 2016 – iunie 2017.

Campania va reuni o echipă multidisciplinară formată din medici geriatri, medici interniști și psihologi pentru determinarea gratuită a unor parametri fizici, biologici și psihologici care să ofere indicii asupra stării de sănătate și eventual a necesității unor consultații medicale aprofundate ulterior. Alături de practicieni vor participa și studenți voluntari de la specializările psihologie, psihopedagogie specială și asistență socială de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Scopul este promovarea unei imagini pozitive și demne a persoanelor vârstnice prin oferirea unui set de servicii psihologice și medicale gratuit persoanelor vârstnice și prin oferirea materialelor de promovare a proiectului persoanelor din comunitate.

Persoana de contact:
Aliona Dronic
Psiholog
Informații de contact:
Asociația Psiterra, str. Păcurari 101, et.2, ap.1
Telefon: 0746829146

This entry was posted in Noutăți. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *